Редактор: e-mail: Снимка ПиксабейМихаил Саакашвили пише, че е в Грузия. Добро утро, Грузия, вече от

...
Редактор: e-mail: Снимка ПиксабейМихаил Саакашвили пише, че е в Грузия. Добро утро, Грузия, вече от
Коментари Харесай

Саакашвили се прибра в Грузия след осем години

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Пиксабей

Михаил Саакашвили пише, че е в Грузия. „ Добро утро, Грузия, към този момент от Грузия след осем години “, гласи публикацията му в персоналния му профил във Facebook.

По-рано политикът разгласи желанието си да се върне вкъщи за локалните избори през октомври. В същото време той е разгласен за вътрешно търсене, а против него се водят няколко наказателни каузи. Властите неведнъж са заявявали, че ще задържат някогашния президент на страната незабавно щом премине границата.

От пресслужбата на Обединеното национално придвижване, ръководено от Саакашвили, казаха за РИА Новости, че към момента не могат да потвърдят публично информацията за завръщането. 

Грузинското вътрешно министерство твърди, че той не е влизал в страната.

По-късно в мрежата се появи различен видеоклип, в който Саакашвили сподели, че е в Батуми. Той също по този начин прикани хората да се съберат в огромни колони и да се движат с него в Тбилиси, като изрази вярата той да не бъде арестуван измежду тълпата.

Sputnik Georgia съобщава, че политикът не е могъл да плава по море, защото там е имало мощна стихия в продължение на два дни и корабите не влизат в пристанището.

Саакашвили беше президент на Грузия от 2004 до 2013 година и по-късно избяга от страната. Срещу него бяха формирани няколко наказателни каузи, в това число ликвидиране и побой, в които съдът го осъди задочно на действителни условия.

Бившият грузински водач интензивно поддържа промяната на властта в Украйна и през 2015 година става ръководител на Одеската регионална държавна администрация, а по-късно и консултант на президента Петро Порошенко. Саакашвили получи и украинско поданство.

През 2016 година той напусна постовете си и стартира да се опълчва на Порошенко, вследствие на което през 2018 година беше депортиран. Известно време живее в Холандия, а откакто Владимир Зеленски стана президент, още веднъж се завърна в Украйна.

Превод: „ Петел “

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР